T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dr. Musa MERT - İHL Meslek Dersleri Öğretmeni

Dr. Musa MERT

Eğitimci Yazar

Konya’nın Doğanhisar İlçesi’nin Yazlıca Köyü’nde doğdu. Konya Ilgın’da başladığı İmam Hatip Lisesini devlet parasız yatılı olarak Isparta merkezde bitirdi.  Sel­çuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisansını “Rivayet İlimleri ve Tenkit Usulleri Açısından Ebu Musa el-Eş’ari Kökenli Hadisler” teziyle Temel İslam Bilimleri Hadis Bilim Dalında yaptı. Doktorasını “5E Modelinin Din Eğitimine Uyarlanması ve Bilgi Transferine Etkisi Üzerine Bir Araştırma (10. Sınıf Hadis Dersi Öreği)" teziyle Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Din Eğitimi Bilim Dalında tamamladı.

Seçmeli Kur´an-ı Kerim, Hz. Muhammed´in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin müfredat yazım komisyonu üyesi ve kitap yazım komisyonu üyesi olarak çalıştı. Çeşitli alanlarda yetişkinler ve çocuklar için yazılar kaleme aldı. Yazılarının bir kısmını www.musamert.com adlı kişisel sitesinde,  Diyanet Çocuk Dergisi´nde, Beyaz Bulut Çocuk Edebiyat Dergisi´nde ve Konya Çocuk Dergisi´nde yayımladı.

Mardin il merkezinde, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Konya il merkezinde ve çeşitli ilçelerinde, ayrıca bulunduğu yerleşim birimlerindeki çok sayıda okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Meslek Dersleri Öğretmeni olarak görev yaptı. Hâlen İstanbul Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde Meslek Dersleri Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Eserleri:

- Rivayet İlimleri ve Tenkit Usulleri Açısından Ebû Mûsa el-Eş´arî Kökenli Hadisler (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi).

- Ne Dedimse Kendime (Deneme).

- Hz. Muhammed’in Hayatı 5 (Muhiddin Okumuşlar ile).

- Hz. Muhammed’in Hayatı 6 (Ekrem Karaslan ve R. Orhan Özel ile).

- Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar, Kayalıpark Yayınları.

- Peygamberimizi Güldüren Şakalar, Kayalıpark Yayınları.

- Doğ Ey Güneş -Siyer-i Nebi-, Armağan Kitaplar.

- Din Öğretiminde 5E Modeli ve Bilgi Transferine Etkisi, Çizgi Kitapevi.

- Eğitimcilik Yönüyle Ebu Hanife (Makale).

- Sözlü ve Yazılı Edebiyatla Hz. Muhammed’i (s.a.s) Çocuklara Anlatırken Dikkate Alınması Gerekenler (Sempozyum Tebliği).

- Çocuklarla ve Gençlerle İletişimde Din Dili - Yeni Yaklaşımlar ve Öneriler (Çalıştay Tebliği).